Rene Caisse en haar wonderbaarlijke Essiac thee.

Haar recept is niet gepatenteerd. Bijna iedere kruidendokter kent het het recept.
De meeste kruiden groeien bij u om de hoek.

De geschiedenis van Rene Caisse en haar bijzondere Essiac kruidenthee.

De Canadese verpleegster Rene Caisse heeft gedurende haar leven duizenden patiënten met kanker behandeld met Essiac thee.

Ze maakte voor het eerst kennis dat met deze bijzondere thee toen ze in 1922 in gesprek kwam met een patiënt, een oudere Engelse vrouw. De vrouw vertelde Rene haar levensgeschiedenis over haar reis van Engeland naar Noord-Ontario en hoe ze in die tijd een knobbel en pijn in haar borst had ontwikkeld. Een oude medicijnman had haar verteld dat ze kanker had en dat hij haar kon genezen met een kruidenthee.Rene caisse

Sceptisch over zijn beweringen besloot de mevrouw om medische hulp te zoeken en na naar het zuiden van Ontario te zijn gereisd, werd de Engelse vrouw gediagnosticeerd met vergevorderde borstkanker. De artsen stelden voor haar borst volledig te verwijderen. Omdat de mevrouw de operatie niet kon betalen zag ze geen reden waarom ze de thee niet op zijn minst zou proberen. Ze zocht de medicijnman op en begon het medicijn te nemen. En ze genas. Rene vroeg of ze het recept mocht hebben voor het geval ze zelf ooit borstkanker zou krijgen. Ze deed er verder niks mee. 

Toen haar tante in de stad Brockville, Ontario, gediagnosticeerd met kanker en de dokters niets meer voor haar konden doen vroeg Rene de behandeld arts of ze de thee aan de haar tante mocht geven. De dokter stemde toe in de hoop alsnog de vrouw te kunnen helpen. Haar tante genas en leefde nog 21 jaar zonder dat de kanker wat teruggekeerd. Toen ging het snel. 

Na deze wonderbaarlijke genezing begonnen andere artsen haar ook om hulp te vragen voor patiënten waar de medische stand van zaken geen uitkomst meer kon bieden en ze bezocht vele patiënten. De resultaten waren geweldig. De resultaten waren zelfs zo verbijsterend dat acht artsen een brief stuurden aan het ministerie van Nationale Gezondheid en Welzijn.

To Whom It May Concern

We the undersigned believe that the ‘Treatment for Cancer’ given by Nurse R.M. Caisse can do no harm and that it relieves pain, will reduce the enlargement and will prolong life in hopeless cases. To the best of our knowledge, she has not been given a case to treat until everything in medical and surgical science has been tried without effect and even then she was able to show remarkable beneficial results on those cases at that late stage.

“We would be interested to see her given an opportunity to prove her work in a large way. To the best of our knowledge she has treated all cases free of any charge and has been carrying on this work over the period of the past two years.”

Helaas werd dit verzoek niet met open armen ontvangen en het resulteerde dat er nog eens 2 artsen vanuit de overheid werden gestuurd om onafhankelijk onderzoek te doen en te kijken waarmee Rene mee bezig was. Omdat ze de behandeling op verzoek van enkele van de beste artsen - en onder hun leiding - in Toronto deed werd ze niet gearresteerd en mocht ze doorgaan met haar onderzoek. Haar behandeling heeft zelfs de interesse gekregen van Dr. W.C. Arnold een van de 2 artsen die het onderzoek deed. In de volgende jaren deed Rene Caisse een beroep op de minister van Volksgezondheid in de hoop Essiac te legaliseren zodat patiënten in heel Canada konden worden geholpen. Ondanks haar inspanningen en het groeiende aantal patiënten dat naar voren kwam om haar beweringen te ondersteunen werd haar verzoek echter consequent afgewezen. Haar laatste verzoek, in 1938 werd niet aangenomen ondanks vele artsen die haar steunden.

Van de 380 patiënten die aanwezig waren op de hoorzitting, hadden er slechts 49 mogen spreken, Alle röntgenfoto's die waren gebruikt om de patiënten te diagnosticeren werden genegeerd. Honderden mensen schreven verontwaardiging brieven naar de ministers maar het mocht niet baten. Rene's inspanningen om haar kankerbehandeling werd alleen maar tegengewerkt door hooggeplaatste functionarissen binnen de overheid en medische organisaties. Rene werd nooit voor haar behandelingen aangeklaagd maar ze werd vaker bedreigd met arrestatie dan ze kon tellen.

In 1959 ging Rene Caisse naar de Brusch Medical Clinic in Cambridge, Massachusetts om zich bij Dr. Charles Armao Brusch, aan te sluiten. Dr Brusch is de lijfarts van president J.f Kennedy geweest (zie foto) en was ook altijd geïnteresseerd in kruiden, Ze werd partner van Dr. Charles Brusch met de bedoeling om de "Rene Caisse Cancer Research Foundation" te vormen, een liefdadigheidsinstelling die het doel zou hebben om deze behandeling voor kanker bij mensen te gebruiken. Rene kreeg drie kamers voor haar onderzoek in de kliniek en voor al haar kosten werd gezorgd. Rene en Charles Brusch bleven partners, mede-ontwikkelaars en mede-eigenaars tot haar dood in 1978 op 91-jarige leeftijd.Dr Brush

Dr. Brusch had belangstelling voor natuurlijke vormen van genezing, zijn doel altijd het 'welzijn' van de patiënt. Hij had de eerste acupunctuur kliniek opgezet om onderzoeksgegevens te verzamelen en werkte in zijn medische kliniek toen Rene Caisse in 1959 aankwam. 

Het doel van de kliniek van Dr. Brusch was om een eenvoudige, niet-toxische, kruidenformule te ontwikkelen. Samen begonnen ze hun onderzoek naar de acht kruidenformule in de hoop het werkzame bestanddeel te isoleren, onder leiding van dr Brush experimenteerden ze met variaties van injecteerbare oplossingen, waarbij elke injectie een ander kruid bevatte. Ze slaagde er niet in om een enkel kruid te vinden wat de zelfde werking had als de 8 kruiden samen.

Dit toont aan dat de bijzondere resultaten door synergie zijn verkregen door de unieke combinatie van de acht kruiden in de juiste verhouding. Door de komst van de computer en machines worden de kruiden in exact de juiste samenstelling gemixt waarbij elk kruid zijn eigen vochtigheidsgehalte heeft.