Türkischer Rhabarber in Essiac tee

Wortels van rabarber in Essiac Thee.

De wortels reinigen het lichaam van gal en parasieten en verwijderen allerlei soorten
afval uit het lichaam.

Wortels van Rabarber (Rheum Palmatum)

Rheum palmatum is een plant uit de duizendknoopfamilie Polygonaceae. Het wordt gewoonlijk Chinese rabarber, Turkse rabarber, Russische rabarber of Oost-Indische rabarber genoemd.

Het helpt de activiteit in de verschillende lichaams-systemen te stimuleren, waardoor toxische opbouw wordt verlicht. Door de giftige opbouw in het lichaam te verwijderen zijn de organen vrij om het werk te doen waarvoor ze zijn ontworpen: het lichaam schoon, puur en gezond houden. Rabarberwortel reinigt ook het lichaam van parasieten en geeft een soort "plakkerigheid" in de darm door het galkanaal te stimuleren zodat er zich niets kan ophopen en nestelen in het lichaam. Chronische leveraandoeningen worden ook verlicht door de lever te reinigen. Rabarberwortel verbetert de spijsvertering en bevorderd de eetlust.

Volksmedicijn

De plant werd voornamelijk gebruikt vanwege zijn laxerende en adstringerende eigenschappen. Daarnaast werd het gezien als een bloedzuiveraar en werd het gebruikt als remedie tegen geelzucht en zweren. Rabarber reinigt de lever en wordt gebruikt als antitumormiddel

Rabarber (gecultiveerd) groeide destijds niet in Noord-Amerika en medicijnmannen gebruikte wilde rabarber. Veel mensen hadden moeite met het drinken van thee vanwege de smaak van wilde rabarber. Rene Caisse begon daarom te experimenteren met gecultiveerde rabarber en kwam tot de conclusie dat gecultiveerde rabarber een uitstekende vervanger is voor wilde rabarber. De planten moeten minimaal zes jaar oud zijn voordat de wortels kunnen worden geoogst.

Vaak zoeken we op You Yube naar interessante filmpjes rond Essiac en andere alternatieve geneeswijzen op basis van planten. Helaas is er niet veel te vinden in het Nederlands maar wel in het Engels of Duits. Wij plaatsen deze hier op de site maar dat wil niet zeggen dat wij het overal mee eens zijn. Maar oriënteren kan nooit kwaad.