Ontdek de Kracht van Essiac Thee -
Bestel nu uw Flor Essence met 20% Essentiële Schapenzuring Wortels!

Dit is het wonderlijke verhaal van een Canadese verpleegster genaamd René Caisse. Ze was niet de enige die op zoek was naar alternatieve behandelingen voor kanker, maar wel een van de meest succesvolle. Meer dan 50 jaar, tot haar dood in 1978 behandelde ze duizenden kankerpatiënten die in de meeste gevallen door de dokters waren opgegeven met een kruidenformule die ze Essiac noemde. De formule bestond o.a uit klitwortel, schapenzuring,  en naar verluidt heeft ze hiermee veel patiënten kunnen helpen. Ze noemde dit Essiac, haar naam Caisse achteruit.

Caisse geloofde dat de formule de sleutel tot genezing was en begon zelf met het testen en verfijnen van het recept.

Haar werk heeft de aandacht getrokken van zowel voorstanders als critici van alternatieve geneesmiddelen, en de Essiac-kruidenformule wordt nog steeds gebruikt in de natuurgeneeskunde.

 

De originele Essiac thee bestaat uit 4 kruiden die al eeuwenlang in de volksgeneeskunde bekend zijn, ook In Europa. Sterker, de meeste weten we zelf in het wild te vinden op de Utrechtse Heuvelrug of in de Betuwe. Kijk eens om u heen, ze staan er echt! Planten zijn al duizenden jaren de belangrijkste geneesmiddelen die we hebben. Wetenschappers schatten dat slechts 1% van de planten tot nu toe op geneeskrachtige eigenschappen is onderzocht. Later zijn er 4 andere kruiden aan toegevoegd en spreekt men van Flor Essence. De originele 4 kruiden maken het grootste deel uit van Essiac. Later zijn kleine beetjes, Kelp, Waterkers, Rode klaver en Distel toegevoegd

René begon de planten te verzamelen toen haar tante borstkanker kreeg en ging de kruidenremedie zelf in haar eigen keuken maken. Haar tante genas ook. De effectiviteit van dit eenvoudige kruidenmiddel kon door artsen niet worden genegeerd en het Canadese ministerie van Volksgezondheid en Welzijn en het Parlement raakten erbij betrokken. Artsen, patiënten en dankbare families hebben een verzoek ingediend zodat René Caisse het recht kreeg om de remedie toe te dienen aan iedereen die erom vroeg zonder de dreiging van strafvervolging. Vijftigduizend handtekeningen werden verzameld voor deze petitie. In 1938 kwam Rene Caisse drie stemmen in het parlement tekort voor legalisatie. Maar ze mocht wel – onder toezicht van gerenommeerde artsen – door blijven experimenteren.

Het recept is nu openbaar, vrijgegeven door een vriendin na overlijden van mevrouw Caisse. Zo wilde ze het. Mevrouw Caisse kon in de jaren 70 het astronomische bedrag van $ 1 miljoen voor haar receptuur krijgen. Dat heeft ze geweigerd, de Sjamaan gaf immers de Engelse mevrouw het recept ook gratis. Wij importeren deze kruiden inmiddels al sinds 2012 uit de VS.

Essiac thee - (flor Essence).
De Zegen van een Sjamaan (kruidendokter)

De Ojibwa Indianen zijn een van de grootste inheemse stammen in de Verenigde Staten, voornamelijk gevestigd in het gebied rond de Grote Meren op de grens met Canada.

In het begin van de twintigste eeuw werd een van de oude geneeskundige behandelingen van de Ojibwa-stam nieuw leven ingeblazen door Rene Caisse (1888-1978), een verpleegster uit Ontario. Ze kreeg het recept van een vrouw die genas van een  borsttumor.

Deze eeuwenoude geneeskundige praktijken van de Ojibwa-stam belichaamden een diepgewortelde kennis van kruidengeneeskunde en traditionele helingsmethoden. Door de inspanningen van visionairs zoals Rene Caisse wordt deze eeuwenoude wijsheid nog steeds gekoesterd en toegepast, en heeft het een blijvende impact op hedendaagse benaderingen van natuurlijke genezing en welzijn.

Lees verder

Essiac thee kruiden en bereide thee

Kruiden in Essiac Thee: Een Historisch Overzicht

De oorspronkelijke Essiac thee bestaat uit een unieke combinatie van vier kruiden die al eeuwenlang gewaardeerd worden in de volksgeneeskunde, zowel in Europa als elders. Deze kruiden, vaak te vinden in wilde vorm op plaatsen zoals de Utrechtse Heuvelrug of in de Betuwe, zijn een essentieel onderdeel geweest van natuurlijke geneeskundige praktijken door de geschiedenis heen. Het is interessant op te merken dat, ondanks de eeuwenlange geschiedenis van het gebruik van kruiden in de geneeskunde, slechts een klein percentage van de planten daadwerkelijk is onderzocht op hun geneeskrachtige eigenschappen.

Na verloop van tijd werden aan het oorspronkelijke recept vier andere kruiden toegevoegd, resulterend in wat bekend staat als Flor Essence. Desalniettemin blijven de originele vier kruiden het hart vormen van de Essiac formule. Deze toevoeging van extra kruiden, waaronder Kelp, Waterkers, Rode klaver en Distel, verrijkt de formule en biedt aanvullende voordelen voor degenen die Essiac thee gebruiken als onderdeel van hun welzijnsroutine.

Essiac thee versterkt uw immuunsysteem.
Een sterk immuunsysteem is onmisbaar voor een goede gezondheid.

Al duizenden jaren gebruiken mensen planten om zichzelf te genezen. Met de opkomst van de chemische industrie gingen deze moleculen uit planten chemisch nabootsen en daarmee patenteren. Planten kan men niet patenteren en daardoor ook niks verdienen. Hierdoor is veel kostbare kennis verloren gegaan. Denk bijvoorbeeld eens aan aspirine. We slikken het nu als een pil maar eigenlijk is het gewone wilgenbast. Maar dat weet bijna niemand meer terwijl het in de Middeleeuwen al bekend was. Bron

Gelukkig is Essiac Thee wel goed gedocumenteerd en het recept heeft Rene Caisse nooit zelf gepatenteerd al had ze daar wel de kans toe. Rene Caisse en Dr. Charles Brusch hebben acht jaar onderzoek gedaan bij het Brusch Medical Research Center in Cambridge, Massachusetts naar onze 8 kruidenmix. De kruiden zijn individueel al eeuwen bekend om hun geneeskrachtige werking maar het gaat bij Essiac om de synergie tussen de kruiden.

De studies naar de werking van Essiac bij ziekten en aandoeningen met Dr. Brusch werden uitgevoerd van 1959 tot 1967.  Uit hun onderzoek bleek dat de Essiac met 8 kruiden beter werkte dan alle anderen (eerdere) geteste varianten. Dr. Charles Brusch (voormalig lijfarts van president J.F. Kennedy) genas zichzelf van kanker met Essiac Thee en van hem zijn de legendarische woorden “Essiac Is A Cure for Cancer, Period”.

Professioneel gefotografeerd zakje essiac thee van 113 gram, goed voor 4 liter thee. Aanbevolen voor preventief gebruik met één kopje per dag, en voor detox 12 dagen lang 10 koppen. Duidelijke gebruiksaanwijzing en geproduceerd in de USA.
Ontdek de kracht van onze essiac thee in een handig zakje van 113 gram. Perfect voor dagelijks preventief gebruik of een 12-daagse detox. Geproduceerd in de USA

Kan Essiac kanker of andere ernstige ziekten genezen?

We kunnen en mogen dat niet beweren. Veel mensen die Essiac gebruiken, melden echter een sterker immuunsysteem en verbeterde gezondheid en welzijn. Essiac is mogelijk het beste middel om te ontgiften. Veel van onze klanten zijn gestart met een kuur van drie kopjes per dag gedurende 10-12 dagen en drinken nu ter preventie één kopje per dag, tot hun volle tevredenheid. De meeste mensen merken al na enkele dagen een verschil. Bovendien is het goed om af en toe je lichaam te zuiveren. Tijdens deze kuur kun je het beste gezond eten, drie kopjes Essiac per dag drinken en een tijdlang geen alcohol, slechte vetten en/of suiker consumeren. Dit zal je een gevoel van herboren zijn geven.

Kortom, eet een paar weken lang geen producten van Unilever, Procter en Gamble, Nestle of grote cola giganten, maar kies voor biologische voeding van de boer. Koop bij voorkeur ook geen vlees uit de supermarkt en/of brood, maar ga daarvoor naar een kleine ondernemer met hart voor goede voeding. Het is wellicht duurder, maar hoe kunnen grote bedrijven zo goedkoop voeding produceren en toch miljarden winst maken? Een sterk immuunsysteem is essentieel om het lichaam te helpen bij het overwinnen van ziektes en aandoeningen. De individuele kruiden hebben elk geneeskrachtige eigenschappen – dat kan niemand ontkennen – met name vanwege hun reinigende werking. Dit gegeven is al jarenlang bekend in therapieën zoals de fytotherapie, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde.

Heeft u een aandoening? Kijk dan eens in de polis van uw zorgverzekering of alternatieve geneeswijzen verzekerd zijn en vraag deze specialisten om advies. Zij kennen de kruiden van Essiac en mogen u legaal adviseren.

Werkt Essiac thee?
We mogen hier niets over zeggen. Feit is wel dat steeds meer alternatieve genezers en artsen patiënten ook steeds vaker wijzen op onze Essiac en CBD.

Tot de dag van vandaag is niet wetenschappelijk vast komen te staan dat de Essiac thee daadwerkelijk werkt. Er zijn namelijk nooit echte onderzoeken geweest! Wie zou deze moeten betalen? Stel je voor dat de Essiac thee daadwerkelijk tegen kanker werkt, dan valt de (farmaceutisch) kanker- industrie met een omzet van honderden miljarden per jaar om. Maar dat niet alleen. Stel dat in een onderzoek vast komt te staan dat Essiac thee wel werkt tegen kanker en dat al sinds 1922, hoeveel vertrouwen kunnen burgers dan nog hebben in hun artsen en de overheid die Big Pharma en andere multinationals altijd bevoordeeld? Zijn we dan jarenlang bedot? Al met al een spannend verhaal wat nog lang niet uit is want steeds meer artsen beginnen zich (wederom) te verdiepen in kruidengeneeskunde

Waar komen de Essiackruiden vandaan?
Alle kruiden zijn geproduceerd in de VS, niet bestraald en vrij van chemicaliën en worden geïmporteerd per luchtpost en niet per zeecontainer. Zeecontainers kunnen schadelijke gassen en/of dampen bevatten. Onze leverancier heeft 30 jaar ervaring en kent de oorsprong van alle kruiden. Bovendien is de kans op gerommel in de VS uiterst klein want de straffen op fraude met levensmiddelen zijn daar enorm. Daarnaast willen zelf ook de hoogste kwaliteit drinken. Zo zijn we dit bedrijf bijna 10 jaar geleden gestart – gewoon als consument omdat we destijds geen Essiac konden vinden in Nederland – en we hebben inmiddels duizenden klanten in Nederland en Vlaanderen zonder ooit 1 cent aan reclame te hebben uitgegeven. Daar zijn we trots op. Inmiddels we hebben we onze activiteiten uitgebreid naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en daar beginnen ze Essiac ook te ontdekken.

Kan Essiac samen met CBD olie? Dat vragen veel mensen zich af.
Onze leverancier in de VS heeft inmiddels enkele jaren CBD olie opgenomen in het assortiment. CBD olie is geconcentreerd en kan soms eerder helpen. Met name bij slapeloosheid is ons zelf opgevallen. Voor een goede gezondheid is een goede nachtrust essentieel. Een goede dokter zal ook altijd vragen “slaapt u goed?”

Wij hebben inmiddels ook CBD in onze winkel opgenomen. In 4 kwaliteiten. Full spectrum.

Wat zeggen onze klanten over Essiac thee

In de Verenigde Staten en Canada is Essiac een enorm succes en is het is beschikbaar als tinctuur, rauwe kruiden, kruiden in poedervorm of zalf. Wij hebben ervoor gekozen om de kruiden door de leverancier in de juiste formule te laten malen en mengen en we adviseren de thee zonder te zeven te drinken. Met zeven kun je namelijk niet alle kruidendeeltjes tot je nemen. Het is immers ook gezonder een hele sinaasappel te eten dan alleen het sap te drinken. Preventief is 1 mok per dag voldoende. Bij aandoeningen en of ziektes is 3 tot 5 koppen per dag aan te raden.

Droge gemalen kruiden zijn een stuk duurder maar uiteindelijk veel effectiever omdat u alles binnen krijgt. En daar doen we het voor want we zijn deze site gestart voor de lange termijn en niet om snel geld te verdienen. Terugkerende klanten zijn ons businessmodel. De kruiden zijn enorm vers en dat kunt u ruiken en proeven. U kunt de kruiden dan ook 3 jaar bewaren op een droge, donkere en koele plaats.

De formule van Essiac is al jaren openbaar en kunt u o.a. ook op deze website vinden. Tegenwoordig wordt er ook geëxperimenteerd met andere kruiden maar wij houden onze strik aan de receptuur van Rene Caisse en Dr. Charles Brusch.  Over deze bijzondere thee is ook door Paula Bakhuis een boek uitgebracht met de titel “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden “. Meer informatie kunt u  hier vinden

De onderstaande referenties zijn geschreven door terugkerende klanten die zo enthousiast waren dat ze de ervaringen wilde delen.


Referentie 1

Ik heb het boek ‘Kanker is geen ziekte….,maar een overlevingsmechanisme’ van Andreas Moritz gelezen. Dit naar aanleiding van dat er bij mij kanker werd gediagnosticeerd. Hierin werd het drinken van Essiac Thee aanbevolen als herstel na kanker, tijdens kanker of als preventie voor kanker. Ik gebruik de thee sinds begin april 2014. Ik vind de smaak van de acceptabel. Ik vind het niet echt lekker, maar zeker ook niet vies. In het begin moest ik wennen aan de smaak, maar nu ben ik er aan gewend. Ik heb het gevoel dat de thee mij van binnen reinigt en mij ondersteunt bij het aansterken van mijn immuunsysteem.


Referentie 2

Van mijn orthomoleculaire geneeskundige kreeg ik de opdracht om verschillende vitaminen en mineralen te gebruiken i.v.m. de melanoom en ze gaf ook door dat ik Flor Essence thee moest drinken. Daar had ik nog nooit van gehoord en ben op internet gaan zoeken. Zo zoekende kwam ik op de site van Essiac thee en het leek mij wel vertrouwd. Ik heb de thee besteld en drink het nu ongeveer 3 maanden, 3 kopjes p.d. Mijn man drinkt voorbehoedend 1 p. dag. De smaak is wel wennen, we zijn kruidenthee gewend van allerlei soorten maar daar is dit niet mee te vergelijken. We vinden het niet vies en als het effect waarvoor we het drinken goed is vind ik alles prima. Of ik er baat bij heb kan ik niet zeggen. Dat moet de toekomst uitwijzen. En als alles goed blijft gaan kan ik dat jammer genoeg niet toewijzen aan de thee alleen. Want ik heb mijn eetpatroon grondig gewijzigd, Essiac thee gaan drinken en veel extra vitamines, mineralen enz gaan gebruiken. Dus kan ik helaas geen uitsluitsel hierover geven. Ik voel me prima, de wond geneest goed en ik doe weer heel veel dingen als voorheen. Maar wij zullen de thee denken we beide zeker blijven gebruiken. Zowel voorbehoedend als ter genezing.


Referentie 3

In verband met eigen ziekte, Fibromyalgie, ben ik mij ruim twee jaar geleden gaan verdiepen in de effecten van voeding en gezondheid. Beter gezegd, genezen met voeding. Ik koos het pad (de inzichten) van kanker patiënten met de gedachte dat ik de moeilijkste gevallen zou aantreffen. Tijdens deze toch kwam ik een documentaire tegen, “The forbidden cures of cancer”genaamd. Hierin werden o.a. de Gerson Therapie, geheel geënt op voeding, maar ook de Essiac cuur van René Caisse omschreven. Beiden spraken mij dermate aan dat ik ben gaan googelen naar de mogelijkheden in Nederland. Tot mijn grote vreugde vond ik Essiacthee.nl. Waar ik rechtstreeks de Essiac kon bestellen. Ik geloof dat ik de thee inmiddels zo’n jaar gebruik Het is even wennen. Maar wanneer je je verdiept in de ingrediënten, de afkomst en de totstandkoming (van de Ojibwa indianen) . Kreeg het voor mij iets heiligs en letterlijk iets aards. Wanneer ik het drink, ervaar ik een ritueel, welk mij verbind met de planten die er in zitten en de aarde die ons dit wonder heeft gebracht. Dat de thee een “aarde”smaak heeft is dan ook wel te verwachten, maar ik ervaar het nu als prettig.

Ik heb zeker baat bij de thee. Ik verwacht, nog ervaar niet dat Essiac mijn Fibromyalgie zal wegnemen. Echter, zoals bij zoveel ziektes, zijn ook bij Fibromyalgie de voornaamste klachten, of te wel symptomen, pijnen die ontstaan door een ontstekingskern. En deze ontstekingen worden naar mijn mening door de Essiac drastisch verminderd. Dus mijn symptomen zijn absoluut verminderd. Wel moet ik er bij zeggen dat ik daarbij ook moet letten op mijn voeding en op mijn rust. Maar als ik dat allemaal doe en ik neem 3 x per dag mijn Essiac thee, ga ik een stuk prettiger door het leven. Mijn beste referentie is het feit dat ik tot twee keer aan toe een langere perioden stopte met de Essiac, en mijn symptomen kwamen als een bulldozer terug met hun oude venijn. Eenmaal weer een paar weken aan de Essiac, namen zij weer af.


Referentie 4

Ik had er over gehoord van mijn tandarts. De thee gebruiken wij ongeveer een half jaar. De smaak vind ik niet lekker maar met citroen er bij is hij wel te drinken. Wij hebben wel baat bij de thee. 100 % zeker kun je het niet zeggen natuurlijk maar het lijkt er sterk op dat de thee een zeer goede bijdrage levert om vermoeidheidsklachten te verminderen .


Referentie 5

Via familie heb ik erover gehoord. Toen ben ik er me wat verder in gaan verdiepen en ik heb bedacht: ‘gewoon eens proberen, dat kan geen kwaad’. Ongeveer 2 maanden ben ik de thee gaan drinken, hoewel wat onregelmatig en met een tussenpoos van 3 weken niet. In het begin vond ik het echt niet lekker, het deed me denken aan slootwater. Nu vind ik het prima te drinken. Ik kan nog niet zeggen dat ik baat heb bij de thee, ik zou eerst een duidelijke tijd moeten gebruiken en dan een duidelijk tijd moeten stoppen. Het neemt voor mij niet de plaats van medicijnen/behandelingen in,maar ik moet zeggen dat ik voorspoedig hersteld ben van een operatie en ik voel me verder best goed.


Referentie 6

Ik ben de thee gaan gebruiken nadat ik behandeld was voor borstkanker; opereren en bestralen, en geen chemokuur als preventieve behandeling wilde. Ik ging op internet op zoek naar een natuurlijk alternatief en kwam uit bij essiac thee. De smaak is even wennen maar dat duurde niet lang, door goed te leren roeren en flink heet water op te schenken drink ik het nu als gewone thee en heb ik er totaal geen moeite mee. Of ik er baat bij ga hebben hoop ik van harte, het kan niet anders als bijdragen in mijn versterking van mijn immuunsysteem wat belangrijk is tegen kanker, maar ook tegen andere aandoeningen. Het drinken van essiac thee hoort nu bij mijn dagelijkse voedingspatroon; elke dag een kop en soms 2. Ik sla nooit over.


Referentie 7

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Via het boek van Brian Peskin “Het verzwegen verhaal over kanker”. Hoelang gebruikt u de thee al? Ik gebruik de thee ongeveer 1 maand. wat vindt u van de smaak van de thee? De smaak moet een beetje wennen, de 1e smaakte nogal bitter , maar het went snel. Mijn zus heeft geen problemen met de smaak Heeft u baat bij de thee? Persoonlijk merk ik en mijn vrouw niet echt verandering, maar in het boek van Brian Peskin las ik dat je zal merken dat je minder verkouden wordt of de griep krijgt. Door onze levensstijl (bewegen en voeding) zijn mijn vrouw en ik al een stuk op de goede weg. Vervuiling van het lichaam kan jaren doorgaan zonder dat je er iets van merkt. Totdat het “te laat” is. Mijn zus daarentegen heeft juist erg veel baat bij de thee. Zij heeft COPD en heeft sinds dat zij de thee drinkt (ook ongeveer 1 maand) meer lucht. Ook haar stoelgang is veel beter. De Prednison die zij slikte ivm de COPD heeft zij terug gebracht van 6 per dag naar een halve in twee dagen. Een fantastisch resultaat!! p.s. het boek van Brian Peskin is een echte aanrader!!!


Referentie 8

Ik hoorde een groep op facebook praten over de essiacthee en dat t sommige mensen heeft geholpen bij o.a. kanker. Ik gebruik de thee al zo een 5 maanden. De smaak van de thee ben ik inmiddels al gewend, in t begin wat zanderig. Ik merk zelf nog niks, maar ik hoop dat t enige ziektes, wat veel voorkomt in mijn familie, wel wegneemt (mocht ik kanker)bij me dragen.


Referentie 9

Hoe heeft u gehoord van de essiacthee? Ik las erover op internet, was aan het googlen op gezonde kruiden en thee. -Hoe lang gebruikt u de thee al? Ik gebruik de thee nu ongeveer 2 maanden. Wat vindt u van de smaak van de thee? Ik vind het echt niet lekker. Hoe langer ik het drink hoe moeilijker ik het vind om het op een nuchtere maag naar binnen te krijgen maar het effect en niet de smaak geeft de drive! Heeft u baat bij de thee? Zeker! Ik merkte na een paar weken al dat ik meer energie kreeg, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk!! Veel meer zín in alles, meer overzicht en veel minder snel moe! Daarom ga ik er voorlopig mee door, heb eerst een strenge (reinigings) kuur gedaan en gebruik nu 1 á 2 kopjes per dag als onderhoudsdosering.


Referentie 10

Via een arts uit Rotterdam heb ik van de thee gehoord. Ik gebruik de thee nu ongeveer 2maanden. Ik moest wennen aan de smaak, en drink het nu met honing, vind het goed te doen. Ik voel mij een stuk beter door de thee, en merk als ik hem niet drink, dat ik me minder ga voelen, dus blijf zeker de essiac gebruiken.


Referentie 11

Hoe ik bij Essiac thee kwam: zomer 2014 had ik opnieuw last van mijn longen en van ernstige vermoeidheid, die weken aanhield. Omdat ik vooral niet in het reguliere geneesmethodecircuit terecht wilde komen, heb ik heel veel op internet gezocht naar weerstandsverhogende/ ondersteunende mogelijkheden. En kwam toen o.a. op deze thee uit. Hoe lang ik het gebruik: ongeveer een maand of vier. Wat voor effect ik merk: om te beginnen heeft een opkomende longontsteking niet de kans gekregen en door de theedosis op te voeren naar twee keer per dag, was ik binnen een week weer opgeknapt. Verder meen ik te merken dat de thee helpt om mn weerstand op peil te houden. Wat ik van de smaak vind: ik hou wel van de wat bittere smaak, verder niet erg lekker, maar dat stoort me niet. Het dient een goed doel en ik verdun het met heet water.


Referentie 12

Hoe heeft u gehoord over Essiac thee? Antwoord client: Boekje op leestafel bij chiropractor maakte ons nieuwsgierig en zette ons aan de thee. Hoe lang gebruikt u de thee? Antwoord client: 3 maanden. Wat vindt u van de smaak van de thee? Antwoord client: Geen probleem, alles wat lekker is, is vaak niet gezond. Heeft u baat bij de thee? Antwoord client: Beter slapen, geen last meer van onrustige benen, ( restless legs ) geen ongezonde reuk van de adem en geen beslagen tong, algemeen fitter met meer energie, minder last van wisselende stemmingen. Het geeft een goed gevoel.


Referentie 13

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Ik heb zo’n 15 jaar geleden gehoord van Essiac. Iemand raadde het me aan. 6 maanden geleden gezocht op internet en jullie website gevonden. Hoelang gebruikt u de thee al? 15 jaar geleden ongeveer 1,5 jaar gebruikt Nu 6 maanden Wat vindt u van de smaak van de thee? Is een beetje bitter maar goed te doen. Ik gebruik het samen met cranberrysap. Heeft u baat bij de thee? Ja 15 jaar geleden was mijn smaak volkomen weg na een ziekte opgelopen in de tropen. Na enkele weken gebruik van Essiac was de smaak terug. Nu weer begonnen vanwege allergische reacties en wat ontstekingen. Voel me er goed bij. Vlekjes op mijn huid verdwijnen ook. Ik vind het geweldig spul!


Referentie 14

Mijn mondhygeniste vertelde me over Essiac. Dit is mijn 2e bestelling, de smaak van thee is niet vies maar dat komt waarschijnlijk omdat ik weet waarom ik het doe. Ik weet niet of het werkt tegen kanker want dat is niet meetbaar. mijn gevoel is heel goed over Essiac. Wat wel 100% zeker door Essiac komt is het feit dat ik geen vaginale afscheiding meer heb. Referentie 15

Zo’n 12 jaar terug een artikel gelezen over Caisse en heb Essiac toen een aantal jaren gebruikt. Nu opnieuw begonnen om eventuele aandoeningen te voorkomen.Ik (ben 73) gebruik het 2 mnd. Het is een kruidenthee dus gewoon drinken. Bij gebruik van kruiden is op langere termijn een resultaat merkbaar,wat je ook nog moet kunnen beschrijven. Ik ben nu nog tekort bezig om dit te beantwoorden.


Referentie 15

Zo’n 12 jaar terug een artikel gelezen over Caisse en heb Essiac toen een aantal jaren gebruikt. Nu opnieuw begonnen om eventuele aandoeningen te voorkomen.Ik (ben 73) gebruik het 2 mnd. Het is een kruidenthee dus gewoon drinken. Bij gebruik van kruiden is op langere termijn een resultaat merkbaar,wat je ook nog moet kunnen beschrijven. Ik ben nu nog tekort bezig om dit te beantwoorden.


Referentie 16

Hoe heeft u gehoord van de essiacthee ? Van dokter Robert Trossèl van het PMC te Rotterdam. Hoelang gebruikt u de thee al? Vanaf half november 2014 Wat vindt u van de smaak van de thee? In het begin vreselijk, nu begin ik eraan te wennen. Lekker zal het nooit worden. Heeft u baat bij de thee? Of deze thee een positief effect heeft op mijn ziekte leukemie is een vraag die ik nu niet kan beantwoorden, alleen maar hopen

.
Referentie 17

hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Ik heb een boekje gekregen van kennissen dat heet niet ziek zijn en toch beter worden en hierin wordt het verhaal van renee beschreven met al de onderzoeken en de genezingen, van daaruit ben ik op internet gaan zoeken waar ik de thee kon krijgen en heb uw site gevonden. Hoelang gebruikt u de esssiacthee al? 5 weken. Wat vindt u van de essaicthee? Het is een aparte smaak maar zeker niet vervelend. Heeft u baat bij de essiacthee? Ik kan dit op dit moment nog niet goed bepalen. maar ik wordt er niet slechter van


Referentie 18

Hoe heeft u gehoord van de essiacthee? Google . Hoelang gebruikt u de thee al? 2 maanden. Wat vindt u van de smaak van de thee? Mijn vader drinkt het met honing en vind dan prima op smaak. Heeft u baat bij de thee? Mijn vader voelt zich er goed bij. Hij houdt minder vocht vast en het gaat nog steeds goed met hem ondanks eerdere berichten.


Referentie 19

Ik heb wel 15 jaar geleden een boekje gekocht en gelezen over essiacthee toen ik in een Vitaminehuis werkte, en altijd geweten dat ga ik een keer gebruiken. In dat boekje stond de hele achtergrond over essiac thee wat mij onmiddellijk aansprak vanwege het gebruik van natuurlijke kruiden. Ik gebruik deze thee nu ruim 3 kwart jaar met soms een tussenpauze. De smaak vind ik helemaal niet een probleem, het is goed voor je lichaam en dat proef je, ik gebruik het zonder iets erbij en begin het lekker te vinden. Ik gebruik het preventief, als ontgifting, en ook om bepaalde hardnekkige kwalen te verzachten (gevoelige darmen, gevoelig voor hoofdpijn) En de laatste tijd heb ik veel minder vaak hoofdpijn.


Referentie 20

Hoe heeft u gehoord van de essiacthee? Via een kennis. Sinds wanneer gebruikt u de essiacthee? Vanaf Mei 2015 3. Wat vindt u van de smaak van de thee? ik moest erg wennen aan de smaak maar inmiddels vind ik het gewoon lekker! Heeft u baat bij de thee? Ja ik heb baat bij de thee! laatst was het een poosje op en ik moest nog nieuwe thee aanmaken. Mijn klachten namen weer toe en ik bedacht, hé mijn thee! De thee weer gemaakt en trouw 2 à 3 mokken per dag gedronken en na een paar dagen kwam er weer een stijgende lijn in mijn vermoeidheidsklachten!


Referentie 21

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? => huisdokter heeft het aangeraden om Essiac te proberen. – Hoelang gebruikt u de thee al? Sinds mei 2015. – Wat vindt u van de smaak van de thee? Niet de lekkerste thee, maar ijskoud is die best drinkbaar! – Heeft u baat bij de thee? Volgens de huisarts zijn mijn bloedwaarden op een paar maanden tijd drastisch verbeterd. Ook had ik een hardnekkige schimmelnagel die ik al een paar jaren trachtte te bestrijden, die nu schijnbaar aan het genezen is zonder extra bestrijdingsmiddel. Ik voel me er in ieder geval goed bij en ga nog even door met mijn dagelijkse portie Essiac.


Referentie 22

Het bijzondere is dat ik deze thee 20 jaar geleden kreeg voorgeschreven via een consult in Noordwelle bij ene ‘Piet’ naar aanleiding van een niertumor (grawitchtumor) die na drie weken is verwijderd. De beginnende verschrompeling van de nier met de tumor was een bron van vragen voor de patholoog die hem onderzocht en mijn mogelijke verklaring was de adviezen en supplementen en de thee die ‘Piet’ mij voorschreef. Maar dat werd met een glimlach als onzin verklaard. Nu dankzij die operatie en de adviezen van Piet ben ik mede door het Moermandieet en gezond eten en drinken wel 20 jaar verder en heb nu dankzij internet deze thee weer gevonden.


Referentie 23

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Mijn huisdokter heeft het aangeraden om Essiac te proberen.Hoelang gebruikt u de thee al? Sinds mei 2015. Wat vindt u van de smaak van de thee? Niet de lekkerste thee, maar ijskoud is die best drinkbaar! Heeft u baat bij de thee? Volgens de huisarts zijn mijn bloedwaarden op een paar maanden tijd drastisch verbeterd. Ook had ik een hardnekkige schimmelnagel die ik al een paar jaren trachtte te bestrijden, die nu schijnbaar aan het genezen is zonder extra bestrijdingsmiddel. Ik voel me er in ieder geval goed bij en ga nog even door met mijn dagelijkse portie Essiac.


Referentie 24

Ik heb van de thee gehoord door de documentaire “the truth about cancer” Ik gebruik de thee sinds ruim een week, de smaak is misschien niet lekker maar ook niet vies, ik hou wel van bitter, daar heb ik behoefte aan. Ik had gelijk baat bij de thee, na 2 dagen al, mijn gewrichten waar ik pijn aan heb zijn soepeler, mijn vingers zijn minder opgezet, mijn lichaam voelt niet meer zo zwaar, minder stram. Ik krijg meer energie en een positiever gevoel, ik neem een kop thee voor het slapen gaan en ik slaap nu ook veel beter.


Referentie 25

In 2014 was ik op vakantie in Canada. Daar las ik het boek van prof Brian Peskin. Het beste boek dat ik in jaren had gelezen en veel antwoorden gaf over hoe het menselijk lichaam reageert op stoffen die het binnenkrijgt en hoe je kanker kunt afweren. Ik besloot om het 5 stappen plan, zoals genoemd en uitgebreid beschreven in zijn boek, te gaan volgen. Het drinken van Essiacthee ( oorspronkelijk recept van de Ojibwa indianen) is een belangrijke stap in zijn methodiek. De Ojibwa indianen leefden oa Ontario. Dus in Canada gelijk Essiacthee gezocht in de winkels. Maar niets te krijgen. Terug in Nederland had ik het snel via internet gevonden. Inmiddels gebruik ik de thee 8 maanden. In het begin was het wel even slikken. De smaak wende niet, maar ik drink elke dag trouw een kop thee. Of de thee ook werkzaam is kan ik niet met zekerheid stellen. Ik gebruik het preventief. Wel heb ik het idee dat verkoudheden minder heftig zijn en ik heb geen griep gehad. Ga ook geen anti griep vaccinatie halen in dit najaar. Voorlopig blijf ik de thee gebruiken!


referentie 26

Ik heb gehoord over de thee via “the truth about cancer” Ik gebruik de thee al een week of 6 De smaak valt me mee , ziet er een stuk viezer uit dan het is. Ik weet niet of ik baat bij de thee heb, dat is lastig om te zeggen. Bloedonderzoek moet nog eea uitwijzen, gebruik meerdere alternatieve producten. Tot nu toe in ieder geval geen verslechtering van de situatie! Klachten wisselen.


Referentie 27

Ik snuffel veel op internet op sites over gezondheid en natuurlijk genezen. Wanneer en waar ik voor het eerst over essiac heb gelezen weet ik niet meer, maar het kwam nu weer onder mijn aandacht door de film ‘The truth about cancer’. En deze keer was er gelukkig een verkoopadres in Nederland. Ik gebruik de thee Een paar maanden, sinds mijn vorige bestelling. Ik vind het lekker. Moest er wel even aan wennen. Ja ik heb baat bij de thee, ik en mijn man ook voelen ons heel goed bij het gebruik van deze thee. Nog even over of ik baat heb bij de thee. Ik realiseer me ineens dat ik, sinds ik deze thee gebruik eigenlijk geen tandvleesontstekingen meer heb. Dat was iets wat regelmatig de kop opstak en waar ik nu al een hele tijd geen last van heb. Apart hé, hoe gauw je iets vergeet zodra je er geen last meer van hebt


Referentie 28

Ik heb van Essiac thee gehoord tijdens Ty Bollinger’s documentaire. Ik ben op onderzoek omdat ik 4 vriendinnen met borstkanker heb. Ik heb de thee twee weken gebruikt. Ik vind de smaak is niet te definieren. Het is niet vies en ook niet lekker. Na 24 uur voelde mijn luchtwegen heerlijk vrij – alsof ik neusdruppels had genomen. Ik heb ook geen ‘druppelneus’ meer. Ik ben deze week (november!) ’s nachts nog gestoken door een mug – normaal zou dat grote harde plekken veroorzaken die lang blijven jeuken en blaren geven. Dit keer (2 weken na de eerste thee) had ik er na een halve dag totaal geen last meer van (kan natuurlijk ook een ander soort mug geweest zijn). Ik had steeds meer een soort ‘rijst korrels’ in mijn nek en hals. Die zijn langzaam aan het verdwijnen.


Referentie 29

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? In de documentaire The Truth About Cancer komt het aan bod. (aflevering3) Hoelang gebruikt u de thee al? Sinds 3 weken ongeveer. Wat vindt u van de smaak van de thee? Niet heel lekker, maar ook niet vies, ik vind het goed te doen. Heeft u baat bij de thee? Ja! Ik heb PoTs, een auto immuunziekte waarbij mijn hartritme ernstig verstoord wordt. Hierdoor heb ik veel klachten. Ik ben duizelig, mijn spieren nemen af in kracht waardoor ik steeds door mijn benen zak en veel aan huis gebonden mee. Ook ben ik erg vergeetachtig. Na twee dagen (echt waar) voelde ik dat ik een ander soort energie en namen mijn benen en armen in spierkracht toe. Nu twee weken verder ben ik ook minder vergeetachtig. Ik drink 4 tot 5 koppen per dag en blijf dit zeker doen. Daarbij geef ik mijn hond ook tweemaal daags essiac thee. Ze heeft een oorontsteking. Haar oren ruiken minder en de ontsteking lijkt af te nemen.


Referentie 30

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Via Marian Zuijdam, therapeut van Vita Vero, zij is biofysisch therapeut, Geo‐bouwbioloog en Healer. Hoelang gebruikt u de thee al? Vanaf begin oktober of begin november: weten we niet meer precies Wat vindt u van de smaak van de thee? In het begin is het even wennen, het is goed te drinken Heeft u baat bij de thee? Ja zeker! Meer energie, meer zin om in aktie te komen, minder trek tussen door. De bloedsuikerspiegel is meer in balans. Maandag kunnen we uit meting van Marian kijken wat het nog meer gedaan heeft voor het ‘systeem’.


Referentie 31

De Essiacthee werd genoemd in de USA video-uitzendingen van de Truth about Cancer. Via internet kwam ik op jouw website. Ik gebruik de thee nu zo’n 2 ½ maand. ’s Avonds voor het slapen gaan. De smaak was in het begin wat vreemd, kan ik niet als “lekker” aanmerken, maar voor mij ook niet vies. Inmiddels aan gewend. De thee zorgt er voor dat mijn stoelgang regelmatiger is geworden. Huidproblemen die ik in mijn gezicht had zijn zo goed als verdwenen. Eczeem op mijn armen en benen is verdwenen.


Referentie 32

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Ik hoorde voor het eerst van Essiac thee door de online documentaire The truth about cancer. Omdat ik nieuwsgierig was en ook benieuwd of de thee ook in Nederland te krijgen was ben ik gaan zoeken op internet. Gelukkig kwam ik al snel jullie website tegen. Na verschillende keren de website te hebben gelezen uiteindelijk de beslissing genomen om de thee te bestellen. Nu ben ik het boek Dodelijke leugens artsen en patiënten misleid van C.F van der Horst aan het lezen die geeft ook goede referenties over Essiac thee.De thee wordt vlot geleverd.

Hoelang gebruikt u de thee al? Ik gebruik de thee nu ongeveer 80 dagen. Wat vindt u van de smaak van de thee? De geur van de thee vind ik lekker maar het heeft 1 week geduurd voordat ik aan de smaak gewend was. Het heeft een gronderige smaak en ik drink de thee het liefst met een klein schepje honing. De kinderen zeggen meestal slootwater thee omdat het zo bruin van kleur is. Ik heb de thee 1 x een dag overgeslagen maar zelfs toen moest ik weer aan de smaak wennen. Tegenwoordig drink ik het gewoon als kruidenthee zo rond de klok van 20.00 uur. Je moet goed roeren om alle waardevolle stoffen binnen te krijgen.

Heeft u baat bij de thee? Heb ik baat bij de thee…. Dat vind ik een lastige… Ik voel mij er wel prettiger bij en een hardnekkige kalknagel is zonder verdere chemische hulpmiddelen aan het genezen. Ik voel me energieker. Dus ja ik heb baat bij de thee. Voorlopig blijf ik de thee gebruiken.


Referentie 33

Hoe heeft u gehoord over de essiacthee? Via het boek “Het verzwegen verhaal over kanker” van dr. Brian Peskin Hoelang gebruikt u de thee al? Sinds juli/augustus 2015 Wat vindt u van de smaak van de thee? Heerlijk! Heeft u baat bij de thee? Ja, alleen is het effect moeilijk waarneembaar. Ik drink de thee preventief in combinatie met een rigoureus afwijkend dieet en voel me prima. Er was geen sprake van ziekte, daarom bestaat de baat voor mij vooral uit een goed gevoel dat ik put uit vertrouwen in de heilzame werking van de thee.


Referentie 34

Ik heb de essiacthee besteld voor mijn vader. Hij heeft “non hodgkin” ziekte. Bij deze vorm kanker is heel belangrijk om immuniteit te opstarten ongiften en lichaam laten ontdoen van zware metalen. Dankbaar deze thee juist van jullie is alles super goed, hij voelt heel goed, gezondheidsresultaten zijn ook uitstekend en dat is belangrijkste. Hij gebruikt essiac thee ongeveer 5 maanden. Ja, en wat hij vindt van de smaak? Smaak is minste belangrijk, alleen maar als helpt. Maar toch moet ik zeggen dat ie smaak is absoluut niet erg.


Referentie 35

Ik ben in 2011 bestraald voor prostaatkanker en daardoor is mijn PSA bloedwaarde gedaald tot onder de punt 1, maar in de loop van enkele jaren is de PSA waarde weer aan het stijgen en wilde mijn uroloog over gaan tot een hormonen behandeling, maar inmiddels had ik via familie gehoord van essiac thee en ben die gaan drinken 3 x daags een theeglas, het is niet lekker maar goed te drinken en zeker in koele vorm.

Terug bij de uroloog vertelde ik mijn verhaal en daar stond hij welwillend tegenover en was erg benieuwd wat de uitwerking zou zijn, ik kreeg een maand de tijd om het uit te proberen, en na die maand bleek dat er verschillende bloedwaardes waren verbeterd en ook de PSA waarde was minder gestegen en stelde de arts voor dit nog enkele maanden te proberen voordat hij overgaat op hormonenbehandeling, erg positief allemaal.

Mijn arts is erg benieuwd, en ik nog meer, wat de uitwerking van de thee te weeg zal brengen in de komende maanden.


Referentie 36

Hoe heeft u Essiac ontdekt: Via The Truth About Cancer episodes. Hoelang gebruikt u de thee al? Pas 1 maand. Wat vindt u van de smaak van de thee? Ik vind de smaak het beste te doen als ik hem niet te sterk kook en in een kop thee 3 buisjes bijengelei, cranberry sap en blauwe bessensap doe. Heeft u baat bij de thee? Dat kan ik nog niet zeggen, maar feit is wel dat ik me heel goed voel. Ik volg een streng anti kanker dieet, wandel heel veel en doe alleen maar leuke dingen (infra rode en gewone sauna, lezen, schrijven, yoga, zwemmen, acupuntuur, voetreflexogolie, meditatie, hypnose, reiki en chakra behandelingen) Ik heb 5 maanden geleden een mastectomy gehad en doe geen chemo, radio en hormoontheraptie. Ik word supergoed gecoacht door mijn homeopaath. Vraag het me nog eens over een jaar. Ik ben van plan de thee nog lang te gebruiken als preventieve ondersteuning. Mischien wel mijn hele leven. Mensen zijn er oud mee geworden


Referentie 37

1) door de documentairereeks: “The Truth about cancer”. 2) vanaf het eerste moment dat we het bij u hebben besteld 3) niet lekker.. Vind het meer modder.. Je moet wat over hebben voor je gezondheid 😉 4) mijn man zegt van wel… Zijn spieren zitten minder vaak in de knoop, wat bij zijn bovenrug vaak het geval is. Nu is het wel zo dat we meerdere technieken nu toepassen zoals gezondere voeding & een andere training dus wellicht is het een combinatie


Referentie 38

Vraag 1. : zoekend op internet naar middelen die invloed kunnen hebben op kanker. Vraag 2. : 2 maanden Vraag 3. : niet lekker, je moet eraan wennen, maar goed te doen. Al is dat nu niet zo van belang voor mij. Vraag 4. : dat is nog niet te zeggen, ik hoop dat ze ondersteunend werkt1. We hadden de film ‘de truth about cancer’ gezien. Toen zijn we ook essiacthee gaan gebruiken tot volle tevredenheid.


Referentie 39

1. We hadden de film ‘de truth about cancer’ gezien. Toen zijn we ook essiacthee gaan gebruiken tot volle tevredenheid. 2. Ergens in september 2015 zijn we begonnen met de essiacthee. 3. De smaak is lekker eigenwijs en begint al te werken als ik de thee ruik! 4. Ja ik voel me erg goed bij deze thee!1. Ik heb gehoord van Essiac thee via de documentaire “a global quest” van de organisatie a truth about cancer

.
Referentie 40

1. Ik heb gehoord van Essiac thee via de documentaire “a global quest” van de organisatie a truth about cancer. wordt verteld over hoe belangrijk het afweersysteem is in de strijd tegen kanker en andere ziektes. Dit sprak mij enorm aan, omdat ik de ziekte psoriasis heb een ook daar het afweersysteem essentieel is. 2. Ik gebruik de thee nu ongeveer een half jaar 3. De smaak van de thee vind ik bitter. Het is niet lekker, maar went wel. Bovendien heb ik de niet zo lekkere smaak graag over voor de effecten die het heeft. 4. Ik heb absoluut baat bij de thee. Ik gebruikte dagelijks hormoonzalf en andere producten om mijn psoriasis enigszins onder controle te houden. Na een aantal maanden gebruik van de Essiac thee gebruik ik deze medicijnen helemaal niet meer! Ik ben hartstikke blij met dit resultaat!


Vervolg op Referentie 35

In mijn vorige referentie van enkele maanden geleden, vertelde ik dat ik in 2011 bestraald was voor prostaatkanker bij een PSA waarde van ruim 8 dit in verband met erfelijkheid in mijn familie. Na de bestraling was de PSA waarde terug gebracht tot 0.3, maar in de loop van een paar jaar is deze weer gaan stijgen en had in december 2015 de waarde van 7.4 bereikt en wilde mijn uroloog, om verdere stijging tegen te gaan, met een hormonenkuur beginnen. Maar inmiddels was ik via familie attent gemaakt op de essiacthee en gaan gebruiken vanaf begin december 3 x een theeglas per dag.

Dit heb ik verteld aan mijn uroloog, die stond daar welwillend tegenover en gaf mij een maand de tijd om het uit te proberen, de laatste maanden in 2015 steeg de PSA waarde met 0.4 per maand en in de proefmaand met 0.2 en ook waren de andere bloedwaarden verbeterd, de uroloog stelde voor de proeftijd met twee maanden te verlengen, deze zijn inmiddels ook voor bij en constateerde hij dat de PSA waarde stabiel was gebleven in deze twee maanden en stelde voor met de essiacthee door te gaan en over drie maanden weer voor controle te komen en als de uitslag dan weer positief is, voorlopig niet met een hormonenkuur te beginnen. Uit bovengenoemd verhaal blijkt dat de essiacthee voor mij de redding zal worden, om onder de hormonenkuur uit te komen.