Roter Klee (Trifolium Pratensis) in Essiac-Tee

Rode Klaver in Essiac Thee.

In het verleden werd rode klaver gebruikt voor verschillende ziekten gebruikt,
waaronder kanker, mastitis en huidinfecties.

Rode klaver.

Rode klaver wordt gebruikt als geneesmiddel in de hedendaagse fytotherapie.

Rode klaver wordt door steeds meer gezien als een middel overgangsklachten te verminderen zeker gezien het feit dat traditionele middelen Zoals hormoonbehandelingen tegen menstruatieklachten een (geringe) kans geven op trombose en borstkanker.

Bovendien heeft Rode Klaver een positieve invloed op het lymfestelsel en is vochtafdrijvend. Rode Klaver is beperkt aanwezig in onze thee

Volksgeneeskunde

Rode klaver werd gebruikt voor de behandeling van hoest, bronchitis, infecties bovendien heeft rode klaver heeft in de volksgeneeskunde de naam te helpen bij opvliegingen. Rode klaver is een bron van veel waardevolle voedingsstoffen, waaronder: calcium, chroom, magnesium, niacine, fosfor, kalium, thiamine en vitamine C.

Rode klaver is ook een van de rijkste bronnen van isoflavonen (in water oplosbare chemicaliën die werken als oestrogenen) en zijn te vinden in veel planten). De isoflavonen in rode klaver zijn onderzocht op hun effectiviteit bij de behandeling van sommige vormen van kanker. Er wordt gedacht dat de isoflavonen de proliferatie van kankercellen voorkomen en dat ze zelfs kankercellen kunnen vernietigen.