Wat voegt Waterkers precies toe aan Essiac-thee en waarom is het zo belangrijk
om dit kruid toe te voegen?

Waterkers (Nasturtium officinale) is een kruid dat soms wordt toegevoegd aan Essiac-thee vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele redenen waarom waterkers als belangrijk wordt beschouwd in Essiac-thee:

  1. Voedingsstoffen: Waterkers is rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K, calcium, ijzer en antioxidanten. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond dieet en kunnen het lichaam ondersteunen.

  2. Ontgiftingsondersteuning: Waterkers wordt vaak geassocieerd met ontgiftende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam, wat belangrijk is voor een gezond ontgiftingssysteem.

  3. Alkaliniteit: Waterkers heeft een alkaliserende werking in het lichaam, wat betekent dat het kan helpen de zuurgraad te verminderen. Een evenwichtige zuurgraad is cruciaal voor een gezond milieu in het lichaam.

  4. Ontstekingsremmende eigenschappen: Waterkers bevat stoffen met ontstekingsremmende eigenschappen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat gunstig is voor de algehele gezondheid.

  5. Immuunondersteuning: De aanwezigheid van vitamine C in waterkers kan bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem. Een gezond immuunsysteem is essentieel voor het afweren van ziekten en infecties.

In de context van Essiac-thee draagt waterkers bij aan de algehele synergie van de kruidenmix. Elk kruid in Essiac wordt geselecteerd vanwege specifieke eigenschappen die samenwerken om de gezondheid te ondersteunen. De combinatie van kruiden is een kenmerk van traditionele kruidengeneeskunde.