Wat voegt kelp precies toe aan Essiac-thee en waarom is het zo belangrijk
om dit kruid toe te voegen?

Kelp, een type zeewier, wordt vaak toegevoegd aan Essiac-thee vanwege de diverse voedingsstoffen en potentiële gezondheidsvoordelen die het kan bieden. Hier zijn enkele redenen waarom kelp als belangrijk wordt beschouwd in Essiac-thee:

  1. Mineralen: Kelp is een rijke bron van mineralen zoals jodium, calcium, kalium, magnesium en ijzer. Deze mineralen dragen bij aan een gezonde voedingsbalans en kunnen ondersteunend zijn voor verschillende lichaamsfuncties.

  2. Jodiumvoorziening: Jodium is essentieel voor een goed functionerende schildklier, die op zijn beurt de stofwisseling reguleert. Kelp kan helpen bij het aanvullen van jodium, vooral als het niet voldoende aanwezig is in andere voedselbronnen.

  3. Antioxidanten: Kelp bevat antioxidanten, zoals carotenoïden en flavonoïden, die helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in het lichaam.

  4. Jodiumbalans: Terwijl jodium cruciaal is voor een gezonde schildklierfunctie, is een evenwichtige inname essentieel. Kelp kan bijdragen aan het handhaven van een gezonde jodiumbalans.

  5. Ondersteuning van het immuunsysteem: De aanwezigheid van antioxidanten en mineralen in kelp kan het immuunsysteem ondersteunen, waardoor het lichaam beter in staat is om met stress en ziekte om te gaan.

  6. Ontgiftingsondersteuning: Sommige stoffen in kelp worden verondersteld te helpen bij het ontgiften van zware metalen uit het lichaam.

  7. Voedingsstoffenaanvulling: Kelp voegt een verscheidenheid aan voedingsstoffen toe aan Essiac-thee, wat kan bijdragen aan de algehele voedingswaarde van de infusie.

In Essiac-thee draagt kelp bij aan de holistische benadering, waarbij verschillende kruiden samenwerken om een gebalanceerde mix te vormen. Het kan een synergetisch effect hebben met andere ingrediënten en zo de algehele doeltreffendheid van Essiac versterken.