Wat is de rol van Schapenzuring in Essiac thee? En dan met name de wortels? En waarom
moet 20% van de Schapenzuring in Essiac thee uit wortels bestaan?

Schapenzuring, wetenschappelijk bekend als Rumex acetosella, speelt een belangrijke rol in Essiac-thee vanwege de vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Vooral de wortels van schapenzuring worden als cruciaal beschouwd in de Essiac-formule. Hier zijn enkele redenen waarom de wortels van schapenzuring essentieel zijn:

  1. Cellulaire regeneratie: De wortels van schapenzuring bevatten bioactieve stoffen die worden verondersteld de cellulaire regeneratie te stimuleren. Dit is belangrijk voor het vernieuwen en herstellen van cellen in het lichaam.

  2. Ontgifting: Schapenzuring, met name de wortels, staat bekend om zijn ontgiftende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam, wat een belangrijk aspect is van de algehele ontgiftende werking van Essiac-thee.

  3. Synergie met andere kruiden: De combinatie van schapenzuring met andere kruiden in Essiac, zoals kliswortel, grote kliswortel en rode iep, wordt verondersteld een synergetisch effect te hebben. Dit betekent dat de gezamenlijke actie van deze kruiden mogelijk krachtiger is dan de individuele componenten.

  4. Traditioneel gebruik: Rene Caisse, de verpleegster die Essiac populair maakte, benadrukte het belang van schapenzuring, vooral de wortels, in de Essiac-formule. Ze geloofde dat de juiste verhouding, waaronder 20% schapenzuringwortels, cruciaal was voor de effectiviteit van Essiac-thee.

De rol van schapenzuring in Essiac-thee, met speciale aandacht voor de wortels, wordt beschouwd als een integraal onderdeel van de algehele genezende eigenschappen van deze kruidenmix.

.