Brunnenkresse in Essiac Tee

Waterkers in Essiac Thee.

Deze oude medicinale plant wordt beschouwd als een afrodisiacum,
stimuleert de eetlust enbevordert de stofwisseling.
In de natuurgeneeskunde wordt het aanbevolen voor de "zuivering" van de lever, longen en maag.

Waterkers

Het hele bovengronds groeiende kruid wordt gebruikt als geneesmiddel in de hedendaagse fytotherapie.

Waterkers is een boost voor ons lichaam. Het zorgt voor een goede zuurstoftransport, ondersteunt de inwendige reiniging van ons lichaam, helpt bij de vertering van ons voedsel, is goed voor natuurlijke afweer en het ondersteunt de bloedcirculatie.

Volksgeneeskunst

Waterkers werd door de oude Grieken beschouwd als opwekkend middel. De oude Perzen zagen de witte waterkers als extra energieopwekkend middel en namen het in als ze grote inspanningen moesten verrichten. De Perzen gaven waterkers aan de kinderen om een gezonde groei te stimuleren.

In de huidige fytotherapie, de op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde plantengeneeskunde, wordt waterkers gebruikt om de lever te ontgiften.

Kenmerken Waterkers

Waterkers is rijk aan vitamine A en C. Het bevat ook mineralen zwavel , jodium , calcium en mangaan. Het wordt nu algemeen erkend dat waterkers kan helpen om longkanker te voorkomen bij rokers want het verminderd giftige stoffen in het lichaam.

Gebruik Waterkers

De waterkers heeft een frisse, gepeperde smaak en wordt vaak gebruikt als garnering van gerechten. Dat deze moerasplant, die groeit in stromend water, veel meer is dan alleen een versiersel is bij velen niet bekend. Maar met zijn vijftien vitaminen is de waterkers supergezond.

Waterkers en kanker

Er wordt de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar waterkers als bestrijdingsmiddel tegen kanker. Het hoofdingrediënt in dit groene plantje zou in staat zijn om al het bloed en de zuurstof aan een tumor te ontnemen, waardoor deze niet meer kan groeien. Daarnaast zou het ook de groei van kankercellen remmen.