Het wonderbaarlijke verhaal van Rene Caisse en haar wereldberoemde Essiac thee.

De Canadese verpleegster Rene Caisse behandelde duizenden kankerpatiënten met Essiac thee gedurende haar leven. Ze leerde voor het eerst over deze speciale thee in 1922 toen ze sprak met een patiënt, een oudere Engelse vrouw. De vrouw vertelde Rene haar levensverhaal over haar reis van Engeland naar Noord-Ontario en hoe ze een knobbel en pijn in haar borst had ontwikkeld tijdens die tijd. Een oude medicijnman had haar verteld dat ze kanker had en dat hij haar kon genezen met een kruiden thee.

Sceptisch over zijn beweringen besloot de vrouw medische hulp te zoeken en naar het zuiden te reizen naar Ontario, de Engelse vrouw kreeg de diagnose gevorderde borstkanker. De artsen adviseerden haar borst volledig te verwijderen. Omdat de vrouw de operatie niet kon betalen, zag ze geen reden waarom ze op zijn minst niet de thee zou proberen. Ze bezocht de medicijnman en begon de medicijnen in te nemen. En ze genas. Rene vroeg of ze het recept kon hebben voor het geval ze zelf ooit borstkanker zou krijgen. Ze deed er verder niets mee.

Toen haar tante in Brockville, Ontario werd gediagnosticeerd met kanker en de artsen niets meer voor haar konden doen, vroeg Rene de behandelend arts of ze de thee aan haar tante kon geven. De dokter ging akkoord in de hoop de vrouw nog steeds te kunnen helpen. Haar tante genas en leefde nog eens 21 jaar zonder dat de kanker terugkwam. Toen ging het snel.

Na deze wonderbaarlijke genezing begonnen andere artsen haar ook om hulp te vragen bij patiënten waar de medische professie geen oplossing kon bieden, en bezocht ze vele patiënten. De resultaten waren geweldig. Ze waren zo geweldig dat acht artsen een brief schreven aan het ministerie van Nationale Gezondheid en Welzijn.

Rene Caisse, pionier van de kruidengeneeskunde, bezig in haar laboratorium in de jaren 60, waar ze de Essiac-thee formule verder ontwikkelde.