Romantisch kopje Essiac thee naast kruidenschaaltje
 

Onze unieke Essiac thee.

 

Wij leveren uitsluitend de echte Essiac kruiden die volledig biologisch zijn van een zeer betrouwbare producent in de VS. De receptuur is de 8 kruidenversie die Rene Caisse heeft ontwikkeld vanaf 1959 samen de lijfarts van John F Kennedy namelijk Dr. Charels Brusch

Kwaliteit van de Essiac kruiden

Onze Essiac kruiden zijn 100%: Biologisch, vrij van chemicaliën, vrij van pesticiden, niet bestraald en volledig gemengd volgens de exacte verhouding gespecificeerd door Rene Caisse en dr. Charles Brusch.

Onze Essiac Thee is gemalen en in poedervorm.Kwaliteit Essiac Kruiden

Door de kruiden maximaal 10 minuten zacht te koken en minimaal 12 uur op kamertemperatuur te laten staan komen alle goede stoffen uit de wortels vrij. Die worden nu gemakkelijk en effectief geabsorbeerd door het lichaam. Daarom verkopen wij onze thee vers gedroogd in poedervorm (verpulverd) om de meeste voedingsstoffen uit de wortels op te laten nemen. Dit is de meest effectieve manier. Zeker omdat u de thee op deze manier niet hoeft zeven en uw lichaam al het goede van de kruiden kan opnemen.

Om deze reden verkopen we alleen Essiac in poedervorm en geen capsules of andere vormen van Essiac. Bijkomend voordeel is dat we hierdoor onze omzetsnelheid hoog kunnen houden en onze kruiden vers.

Het vochtgehalte van onze kruiden zijn: 12-15% voor de gezegende distel, schapen zuring, en kelp, en minder dan 10% voor de kliswortel, rode klaver, Rode iep schors, waterkers en de Turkse rabarberwortel. De Schapenzuring bestaat voor 20% uit wortels.

De kruiden zijn allemaal in de VS geproduceerd en met luchtpost geïmporteerd. Om ongedierte te bestrijden worden zeecontainers vaak gegast met bestrijdingsmiddelen. Op deze manier wordt voorkomen dat ongedierte en mogelijke ziektes worden verspreid in het land van aankomst. Uiteraard zijn veel van de hiervoor gebruikte stoffen en gassen niet alleen giftig en dus schadelijk voor het ongedierte, maar ook voor de mens. De meest voorkomende gassen die gebruikt worden bij het gassen van containers zijn methylbromide (MB), chloorpicrine, fosfine of fosforwaterstof, formaldehyde, sulfurylfluoride, blauwzuurgas, formaldehyde, ammoniak en/of 1,2-dichloorethaan. Daarnaast worden ook gassen als benzeen en tolueen regelmatig aangetroffen in de lading. Als iemand (één van) deze gassen inademt bij het openen van een gegaste container, bestaat er gevaar voor verstikking, bedwelming, vergiftiging of brand. Bron: Hatech Gastechniek.

Uiteraard is luchtpost veel duurder maar dat moet dan maar!